selamat datang . anda berada di kawasan budak gemok ! sila tinggalkan tapak kaki anda . terima kasih ! heee :)

30 November 2010

Langit Ilahi Rotating Header Image

Perkongsian: Blogger = Da’ie.

Menjadikan blog kita saham akhirat! ~ picture by ademm of deviant art.
                                           
Hari ini, saya teringat satu kisah saya. Kisah dahulu kala. Semasa saya masih baru di alam blog.
Saya teringat satu waktu itu, saya duduk di kantin, sebelah Cikgu Azmi Bahari. Kalau anda perasan, saya sering sahaja menyebut namanya dalam banyak tulisan saya. Sebab pada saya, antara yang memberikan kesan besar kepada diri saya adalah Cikgu Azmi.
Ketika itu, Ustaz Khairul Azhar, seorang lagi guru saya, datang menyapa. Tiba-tiba, perbincangan masuk ke dalam alam blog. Cikgu Azmi, yang kala itu sudah mempunyai blog, ditanya berkenaan manfaat blog.
Saya masih ingat Cikgu Azmi menjawab: “Manfaatnya, nanti bila blog kita ratingnya naik, bila orang taip ‘kekecewaan’, google akan suggest blog kita. Maka dapatlah dia mengendalikan kekecewaannya, dengan fikrah jelas yang kita berikan kepadanya. Bila orang taip ‘keimanan’, maka google akan suggest blog kita. Maka dapatlah dia takrif keimanan dengan fikrah jelas yang kita berikan kepadanya.”
Saya pada kala itu sangat takjub. Yalah, kalau kita isi tazkirah pun, pernahkah kita fikirkan agar tazkirah yang kita tulis itu, benar-benar memberi kesan kepada alam? Tercapai pada masyarakat? Tetapi Cikgu Azmi memikirkan sejauh itu.
Itu antara momen yang memberikan inspirasi kepada saya.

Blog, bukan semata riadhah fikri
Blog pada saya bukan semata-mata satu riadhah pemikiran. Bukan semata-mata tempat kita tulis apa kita mahu, dan biarkan.
Pada saya, blog adalah antara satu medan ‘nasyru fikr’ atau bahasa melayunya: Penyebaran Fikrah, yang baik. Lebih-lebih lagi apabila kita mengetahui bahawa peperangan hari ini bukan semata-mata peperangan senjata, tetapi juga peperangan ideologi atau dalam bahasa arabnya: Ghazwah Al-Fikr.
Banyak sahaja blog yang wujud menghina Islam, menghina Allah dan Rasulullah, menyebarkan salah faham dalam agama, dan kalau tidak fokus kepada agama secara direct pun, banyak blog-blog yang menceritakan pengendalian masalah jiwa dengan cara yang salah dan sebagainya. Tidak kurang juga, banyak sahaja blog yang menggunakan ayat-ayat lucah, tidak senonoh, tidak sopan.
Justeru, kewujudan blog yang soleh dan solehah adalah satu perkara penting, dan perlu pada zaman ini. Bahkan, pada hemat saya, blog-blog sebegini perlu diperbanyakkan.

Bukan sekadar trend
Apabila kita menyedari bahawa blog mempunyai satu gapaian ‘nasyru fikr’ yang luas, dan mampu kita transformkan menjadi satu alat dakwah kepada masyarakat, menjadi antara sumbangan kepada Islam, kita perlulah keluar dari berblog sekadar trend, kepada berblog dengan serius untuk Islam.
Ledakan blog yang berlaku hari ini memang mengkagumkan. Semua orang kalau boleh nak ada blog. Tetapi kita lihat, apakah isi blog kita? Persoalan pertama yang kita perlu tanya pada diri kita adalah: “Adakah blog aku ini bermanfaat untuk Islam?”
Persoalan kedua yang perlu kita timbulkan adalah: “Apakah blog aku ini syara’?” Dalam erti kata lain, tak ada perkara-perkara yang Allah larang, atau mengajak kepada apa yang Allah larang.
Kemudian, kita lihat bagaimana kita jalankan blog kita? Konsistenkah? Konsisten di sini bermaksud, paling kurang seminggu sekali kita update. Kawan saya kata, busuk-busuk pun dua minggu sekali. Hal ini kerana, blog yang diupdate hanya 4-5 bulan sekali pastinya tidak akan diikuti. Kalau benar hendak menjadikan blog kita sebagai salah satu alat dakwah, konsistensi adalah apa yang kita perlukan.
Dan akhir sekali, menyebar luaskan gapaian. Kita promosi blog kita seluas mungkin. Ramai yang menganggap bahawa, promosi blog sama dengan ‘poyo’, ‘nak cari populariti’ dan sebagainya. Ini satu kesilapan. Perkara ini perlu dibuang. Kalau benar hendak sebar Islam seluas mungkin, dua perkara yang perlu kita cantas dari diri kita adalah ‘malu untuk sebar benda baik’ dan ‘takut nanti orang kata apa’. Yang patut malu, adalah yang memang sebar untuk mencari populariti sahaja.
Kita keluar dari trend ’sekadar nak ada blog’ atau trend ’semua orang ada blog’. Kita cipta arus Islam dalam blog kita, dan kita ekspensikannya seluas yang mungkin.

Pengisian di dalam blog
Ada pula orang akan kata: “Saya bukan ustazlah.”
Ada pula akan kata: “Ana mana reti nak tulis artikel panjang-panjang ni.”
Sebenarnya, untuk sebar Islam tidak semestinya mesti jadi ustaz. Dan tak semestinya menyebar Islam di dalam blog, mesti dengan artikel panjang-panjang.
Anda minat apa? Tulis diari. Ok. Anda ni apa? Doktor? Ok.
Jadi kita buat begini. Apa kata anda tulis diari anda sebagai doktor, pesakit yang anda jumpa, peristiwa-peristiwa sekitar kedoktoran anda itu, dan anda cuba ekstrak pengajaran-pengajaran daripadanya, dan hubungkan dengan Allah SWT. Done.
Itu sahaja sudah cukup memberikan kesan kepada yang mengikuti blog anda.
Anda minat apa? Tangkap gambar guna DSLR? Ok.
Jadi kita buat begini. Apa kata anda tangkap gambar lawa-lawa, gambar panorama ke, gambar orang ke, gambar suasana ke, dan kemudian anda cuba hubungkannya dengan keagungan Allah, kehebatanNya. Anda mungkin boleh juga tangkap gambar macam gambar smileys yang menarik, kemudian anda kaitkan dengan hadith fasal senyuman.
Itu sahaja sudah amat menarik.
Ini hanyalah contoh dari banyak contoh lain yang boleh dibuat.
Blog yang nak sebar Islam, tak semestinya perlu dalam bentuk artikel dan sebagainya. Puisi pun boleh, cerpen pun boleh, novel bersiri pun boleh, diari pun boleh, pengalaman pun boleh, macam-macamlah.
Nampak?

Nanti harapannya…
Sekiranya semua kita serius dalam melaksanakan hal ini, saya tidak terkejut dengan penambahan ramainya orang yang faham akan Islam, yang sukakan Islam. Hal ini kerana, dia klik blog si Fulan, dia nampak Islam berkembang pesat di situ. Dia tengok artikel-artikelnya yang dapat sambutan, dia tengok respon pembaca-pembaca lain. Dia pun tertarik. Dia klik blog si fulanah, dia nampak Islam juga berkembang pesat, diterima di situ. Dia tengok semuanya membawa pulang kepada Allah, dan dia melihat ramai orang mengikuti blog itu.
Akhirnya, dia yakin dengan Islam, dan mula melihat dirinya semula, muhasabah dan berusaha mengubah dirinya. Perlahan-lahan. Dengan guide dan pengajaran daripada blog-blog kita.

Bukan semua orang kena berblog
Saya menulis ini, adalah untuk orang yang minat berblog. Ini bukan seruan supaya semua perlu berblog. Bukan semua orang kena berblog. Dakwah ada banyak cara lain. Tinggal, saya menulis ini adalah untuk saudara-saudari saya yang memang minat berblog, mempunyai blog, suka berblog. Maka, alangkah baiknya sekiranya kita menggunakan keminatan kita, kesukaan kita berblog itu untuk Islam?
Kita gunakan minat kita untuk Islam.
Kalau orang yang minat melukis, kita gunakan lukisan kita untuk Islam.
Kalau orang yang minat menyanyi, kita gunakan nyanyian kita untuk Islam.
Kalau orang yang minat bercakap, kita gunakan percakapan kita untuk Islam.
Pastikan, setiap amal kita memberikan manfaat untuk Islam, menarik lebih ramai orang kepada Islam. Buatlah apa pun, selagi mana masih dalam syara’, dan pastikan ianya bermanfaat untuk Islam.

Penutup: Tetapi janganlah pula lemas di dalam blog semata-mata
Akhirnya, satu pesanan.
Janganlah pula lemas di dalam alam blog, internet semata-mata. Pada saya, blogger yang baik itu adalah yang baik juga di alam realiti. Walaupun mungkin di alam realiti dia tidak dicari seperti di alam maya(mungkin jenis low profile, sembunyi nama sebenar dan sebagainya), tetapi tetap kita ada kewajipan menjadi hamba Allah SWT yang diredhaiNya.
Percayalah kata-kata saya bahawa, hidayah itu adalah milik Allah. Maka, jika benar kita berblog ini untuk memberikan manfaat kepada Islam, hendak sebar hidayah Allah dengan lebih meluas, maka kita sendiri perlu baik dengan Allah SWT. Barulah kerja-kerja kita itu dipermudahkan. Bukanlah hidayah itu di hujung jari kita, tetapi Allahlah juga pemilik hidayah yang sebenarnya.
Maka, janganlah kita anggap blog kita sebagai ’satu tempat mengajar orang lain’, tetapi lihatlah blog kita sebagai ’satu medan memperbaiki diri, dan mengajak orang lain ke arah yang sama’.
InsyaAllah, manfaatkanlah minat berblog ini.
Jadilah Da’ie yang berblog.
Bukan sekadar blogger yang berdakwah.

HAHAHA !!

hari nie aku tidur jela .
best la .
hahahah .
aku tidur ngn wafi jek .
tak de keje nak di buat la .
huh !
da settle kemas uma , ngorok !

hish , nak bagi tau nie .
ary nie sedara aku dari MELAKA datang la pulak .
okey2 , tak pe .
aku tak kesah la .
dapat la gak jumpe qibah !
ha , tu jela aku nak cakap kat blog nie .

yang best nye !
dinner malan nie makan ayam goreng .
pergh !!
ade sambal sekali .
memang sedap la .
k la , jgn lupe tgok ASMARA au .
jum layan .

29 November 2010

AWARD to ncuplalala !!

dengan rasmi nye saku anugerahkan ,
comel kamu punye blog sayang .
kamu la orang pertama yang mendapat ini .


aku reka sendiri tau !!
simple but  berharga buat aku .
khas untuk yang terpilih sahaja .
orang lain , hari lain oke :)

KAMI SERUPA ?

ha ?
korang nak tau tak ?
ade akak muke macam aku .
syarafi bf kak aida cakap la .
iee , same ke ha ?
lain la .
mybe mate same kot .
huh !
lau jadi kembar pon tak ape la .
tapi akak raja farah nabilah nie ,
lagi comel au .
iee !
macam anak cine pon ade .
akak cute .
saya suke suke suke .
aku tak kenal pon kakak nie .
korang tengok nie .
bezakan ape yang seiras atau serupa .


nie aku la . huhu :D


nie akak farah :)

KENANGAN MENYANYI !


HAHAHA :D 
gamba nie baru je di tag oleh cuid .
rindu lak ngn mereka sume nie .
nie time kite org lawan nyanyi ngn kadet lain kat skola .
kalau la boley kembali ke mase lalu .
aku nak borak2 n lepak2 ngn die orang puas2 .
mereka sume sporting gle abis .
ha , tgok gamba aku yg tunjuk lidah .
nampak gemok seyh !
hehehe .
mmg gemok pon .
nie tahun 2009 punye la .
pe2 hal , aku sayang mereka .
tak akan aku lupe kenangan ngn mereka .

SUMPAH ! tak nak pegi MOTIVASI lagi !!!

errrrr !!!
aku tak nak pegi motivasi lagi .
orang da la tak cukup rehat .
penat jalan , da suruh g motivasi .
emmm .
balik naik bas then jalan kaki .
orang penat tau tak !!!
aku da tak nak pegi MOTIVASI lagi .
duk uma lagi bagus !!!
tido n makan jek !!!
hish , sakit aty tol ngn mira nie .
die amik kat masjid bukit kapar .
abis , kite orang nie kat masjid meru !!!!
ieee !!!
da la , malas nak cte lagi .
nak duk dalam bilik lame lame ,

MOTIVASI ?

alamak .
korang , aku penat gile .
tak cukup rehat .
kne pegi motivasi nie .
iee !
terpaksa la .
badan da tak larat lak nie .
huhuhu !
banyak makan la katekan ,
poyo je nak diet kate nye .
keh3 =]
ha , k la .
t balik motivasi , aku cte .
mesti gempak kot .
luangkan mase dengan pergi motivasi la katekan .
hahahahahaha .
jangan gelakkan aku .
nak jadi anak yang solehah nie .
daaaa .

28 November 2010

PENAT ! seharian berjalan .

hai korang !
aku nak cte sikit nie .
lau korang nak tau la .
aku cume kongsi pengalaman jek !
bukan nak riak .

hahaha .
penat nye aku .
pagi pagi bangon kul 10 .
then mandi teros g KL .
argh !!
penat deyh .

mula2 pegi ,
makan nasi arab
nak tak ?
ade kat dalam perut la .

lepas makan ,
g solat kat masjid negara then ,
kite orng pegi zoo negara .
ala , bukan best pon .
budak budak yg nak pegi sangat .

 da penat berjalan tengok haiwan .
kite org pegi tesco !!
cari barang dapur la .
nak makan da tak ade lauk lagi .
huhuh .

akhir sekali , kite org pegi pantai .
makan malam kat pantai la .
best la gak .
makanan nye kurang sedap .

ha , selesai gak kn ?
selamat pegi dan balik .
hehehe .
sory tak ajak korang .
lain kali jela eh .

k la , da penat berjalan nie .
kne rest banyak2 .
lain kali aku cte lagi eh .
selama malam .
salam :)

the best , WHITE CHICKS !

huhuhu ! 
best la tengok white chicks .
lawak abis .
sampai nak pecah perut aku .
nothing to say la .

kepada lelaki2 , 
jangan nak jadi laki dalam white chicks .
nanti awek lari .
kang korang yang dingorat .
haha :D


tengok la die orang nie .
sebelum n selepas .
lawak gile gempak seyh ! 
dadada .
gud night !!

27 November 2010

YA ALLAH ! sedarlah wahai masitah zaini !

masyaAllah !
gadis nie mmg betol betol da murtad !
aku dapat info nie dari facebook !!!

anak sape la nie .
tolong la die untuk balik ke jalan yang lurus .
aku betol2 terkejut .
mintak2 die akan sedar satu hari nanti .
ingat , Allah sentiasa memaafkan hamba nyha .
BERTAUBATLAH !
Allah akan melaknat manusia yg murtad !

maklumat yang lebih lanjut ,
tengoklah masitah zaini nie / elizabeth zaini
di SINI .
anda akan lihat dengan dekat ,
sape wanita melayu singapura nie .

photo by AFFRO PHOTOGRAPHER


 
aku suke gile gambar nie .
terima kasih abg piqul .
hahaha . 
lau korang nak tau ,
abg piqul nie member daie la .
die tag untuk aku kat facebook .
abg piqul memang berbakat .
chaiyok3 !
=]

[ capture by : shafiqul harith / affro photographer ]
untuk mengetahui tentang beliau ?
sila tekan AFFRO PHOTOGRAPHER

USRAH berjalan dengan lancar .

malam tadi, 26/11 .
alhamdulillah ,
usrah yang kami adakan berjalan dengan lancar .
tak ade sebarang masalah .
cume kelam kabut time nak masak .
hehehe .
 
terima kasih kepada yang hadir .
dapat gak kite same same solat isyak berjemaah .
huh !

mee jawa , kek coklat 
menjadi hidangan yg istimewa .
tengs to nenek nor coz sediakan kuah mee jawe .
kek coklat dibuat oleh mama .
aku lak buat isi untuk mee jawe .
sedap .

ape pon , 
terima kasih kepada semua .
ramai yang hadir .

26 November 2010

MULAKAN DIET !

aku teringin la nak turunkan berat badan .
errr .
boley kan .
korang tak nak ke tengok aku kurus .
tapi , tak la kurus sangat .
nak bese bese jela .
huhu .

ha , aku nak makan nasi sehari sekali je .
buang tabiat makan makanan ringan la .
banyakkan bersenam .
banyakkan bersabar .
huh !

sekarang aku nga berusaha dapatkan nasihat dari sume .
nak sangat jadi kurus .
nak try .
tak nak gemok la .
aku tak gemok tapi chubby kan .

korang , lau ade ape2 nasihat .
bagi kat chat box au .
aku akan try .
oke =]

25 November 2010

pagi pagi merepek macam kerepek !

pela aku nie .
 bgon je merepek kat blog nie .
hahaha !!

aku nakdemam la .
please bagi ubat .
sakit badan .
selsema .
argh !!!
tak tahan la .
hish , aku kne kuat .
lawan sume nie .

heheh .
dapat gak tulis blog .
lappy  lg satu tak ley bukak blog .
sengal la !!
ha , da2 .
aku tak nak cakap lebih lebih .
malas la nak menaip .
=)
salam pagi dari dak busuk .
tak gosok gigi n basuh mke .

24 November 2010

24/11 , luangkan mase bersama ?

yawww !!
aku nak cte nie . 
huhuh .

pagi2 aku da kemas n settlekan keje uma la .
argh !
tido lambat ,
tapi ....
bgon cepat .
hahaha .

eh , aku jumpe die au ary nie .
best sgt .
hahah :D
mke cam cartoon la pulak .
cam pompan pon ade .
ngee .
but ,
tengs syg .
iloveyousomuch !
i'm happy with u .
don't leave me alone oke :)

23 November 2010

MARI KITA LIHAT !!

Bismillahirahmannirahim.

Jom Kita Lihat Persamaan Seni Bina Didalam Negara Yang Kita Cintai Ini....
Kepada Yang Tidak Meminati Ataupun Percaya Kepada Teori Konspirasi Freemason...Maka Abaikanlah Gambar2 Dibawah Nie Ya...Kerana Cuma Akan Membuang Masa Anda Yang "BERHARGA" Tu....


Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM)Terengganu.....




Sekarang Ni Bila Digoggle....Kawasan Ini Telah Dikaburkan...

Putrajaya And Vatican City ?
Perhatikan MATA


Masih Lagi Diarea Putra Jaya....=Alamanda



Presint 5-




Ni Paling Jelas



Mengapakah Obelisk(Tiang) Dibina Sebagai Mercu Tanda ?Apakah Mercu Tanda Islam ?Adakah Tiang ?


Sambil Lihat Gambar Nie...Digalakkan Untuk Memasang Lagu Kenny Martin=Suratan Atau Kebetulan.....

Sumber Gambar Daripada Sahabat2 Saya Yang Perihatin Dengan Konsprasi Baik Didalam Dan Luar Negara.....

Clulues Mind=http://www.facebook.com/notin2see (Allahyarham Faizal Abdul Aziz....Semoga Beliau Tergolong Dikalangan Orang2 Yang Beriman....Al-Fatihah Untuk Arwah....Amin)

Dan Kepada Sahabat Disini Yang Tak Memahami Apa Yang Saya Ingin Sampaikan Di Dalam Nota Ini...Dan Menganggap Pekara Ini Adalah KEBETULAN...
Saya Menyarankan Saudara2 Menonton Video Dokumentari Konspirasi Dunia Gelap Freemason Bertajuk THE ARRIVALS...
Dimana Dokumentari Ini Akan Memberikan Sedikit Pencerahan....Siapakah MEREKA,APAKAH YANG INGIN MEREKA LAKUKAN...
Dan Lebih Memeranjatkan..Saudara2 Sendiri Pastinya Tidak Sangka...Mereka Sedang Menyediakan Tanda2 Kemunculan DAJJAL...


(The Arrival 00-51)(Translate BM)

InsyaAllah.

(Sesiapa Yang Mempunyai Kritikan Dan Pandangan Ataupun Sebarang Info Yang Boleh Ditambah....Boleh Komen Dibawah...Sama2 Kita Mencari Kebenaran Di Muka Bumi Allah Ini...InsyaAllah...)

bagi anugerah kat blog paling cantik :)

http://1.bp.blogspot.com/_Yx9USyfmA7g/TOUooI3JmkI/AAAAAAAAAWQ/Iv_BhAajqVQ/s1600/award%2Bbeautiful%2Bblogger.jpg

aku nak bagi anugerah blog paling cantik nie kat :
huh !
suke suke suke !
cute saje au .
nice :D

kepada blogger yang lain , teruskan usaha anda .
nanti aku bagi ANUGERAH gak .
semoga berjaya :)

contest :: kids & baby photo contest

 ha , saya dapat benda nie dari kawan lame saya la , emy :) emy baik sangat dengan saya . sayang emy .



nak tau lebih lanjut , klik TING TONG la oke :D

nah ! gambar yang saya pilih .


nie gambar sepupu sepupu saya yang comel comel la . 
dari kiri , aleeya qaisara , ainil nafisah n anis asyikin .
hehehe :)

saya nak tag 8 orang kekawan saya la .
nie mereka :
hahaha , aku tak tau sebenarnye buat benda nie .
tapi dapat bimbingan dari emy .
tengs sayang :)

hari ini hari selasa , MALAS mandi . keh3 :D

HAHAHA .
aku nak cakap nie .
hari nie 4 orang budak busuk tak mandi .
caya la .
mereka ialah :
  • nurul izzati 
  • wafi sofea 
  • syahidah ameera
  • amir adam 
 kami ngak mau mandi sampai mama balik .
yeah !
syok la .
on9 , makan , tidur .
good job !!

dari : budak busuk , ary selasa tak nak mandi .
:)
weeekkkk .
:p

HASUTAN DEMI HASUTAN. NASIHAT DEMI NASIHAT .

Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu .....
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah ??
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah... ..
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? .....

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat..
Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran.. .....
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.

Manusia - Eh, eh... tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? ...

Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2... pandai2lah?

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. ...... (kalau sempatla)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu .....
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?

Manusia - Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....



Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
 1. Anda - Patutke aku biarkan E-mail ini tetap dalam mailbox aku.
2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (Forward E-mail ini)
3. Syaitan - Tak payahlah sibuk2

22 November 2010

bila kita SAYANG orang tu :')

Biler kiter syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x per
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2
Ati kate ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu

Biler kiter syg org tu
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan Ada dia lyn kiter?
Ati kate x pe dia busy kott

Biler kiter syg org tu
Kita gdh ngan dia, kita dim je
Tp dia heboh 1 dnia
Ati kate x pe, dia tension tuu

Biler kiter syg org tu
Kita kol nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org lenn atau matikan n yg lebih sakit klu 'waiting'
Biler jd cm2, x pe
Ati kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kiter gak

Biler kiter syg org tu
Kita bercerita dgn dia,citer ngan tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite kena ingt...klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu
Kita n dia lpr
Tp kiter bg sume roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalh ati dia, sian dia….

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih, dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn Adil ker?
Ati kata, ala bukan selalu pun..

Biler kiter syg org tu
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit, Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam

Biler kiter syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hpokrit thp ngaban
Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah trima..

Biler kiter syg org tu
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya
Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer, jgn nk mngrt
Ati kata, cmnelah dia biler kiter x de, msti dia hepi

Biler kiter syg org tu
Kiter x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tu
Kiter snggup tngglkn dia selaam2nya untk dia bhgia
Tp adkh dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata, x pe, janji dia bhgia

Dan…… Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya
Dia dtg ziarah pusara kiterr
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter tnggu dia
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x dgrluahan ati kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter klprn sbb dia
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukn skt kiterr
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri
Dia mintak maaf sebab x prnh tngk pnderitaan kiter

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....


p/s;
HARGAILAH ORNG2 YG KITA SAYANG.....
DAN ORANG YANG SAYANG KITA.....

alhamdulillah . MS & SF , bahagia selamanya . AMIN !

:')
rase gembira sangat2 abg syafiq da temui seseorang .
aku arap akak **** , dapat >
  • sayangi die .
  • gembirakan die .
  • jage aty die .
  • cintai die sepenuh aty .
  • ikhlas ngn die .
AMIN .
truth from my heart !
aku la orang yang paling gembira .
semoga mereka berkekalan .
aku arap sangat !!


ngee :D
kebahgiaan korang , kebahgiaan kami juga .
tuuuutttt .

boring nye duk uma :s

ADOYAI ! 
ble la nak start sekolah nie .
lame lame duk uma boring lak !

moto nie buat hal la .
tayar lak tak betol .
ingat nak g uma AJIK .
die excident la .
hehehe .
dae tak bagi pegi pon .
manje betol .
padahal uma ajik dekat je .
 tak pe .

haha ,
on9 jela nampak nye aku .
dddddaaaaaaaaaa . 

21 November 2010

21/11 , pening pening !

argh .
 ary nie , pegi fraser hill la .
ya Allah .
aku pening gle .

bgon pagi kul 7 then masak .
kemas uma .
siap2 untuk pegi .
mlm tido kul 3 pagi .
penat sgt2 la .
huh !
 balik tadi makan MCD !
sedap gle tapi aku cam orang tak betol .
pening n penat .

sampai uma je .
baring n on9 .
hahahah !
best nye kat uma.
rindu kat uma.
k la , selamat on9 eh !
good night !

ah , ayat jiwang pulak .

isempat lg nk berjiwang2 ye...
ahahaha~
bacela...xcakap pn seronok..tpi bende la yg jadi bile cinta mengusai diri...
bodoh ke tak rasenye ye...
pk2kn la..


Biler kiter syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x per
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2
Ati kate ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu

Biler kiter syg org tu
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan Ada dia lyn kiter?
Ati kate x pe dia busy kott

Biler kiter syg org tu
Kita gdh ngan dia, kita dim je
Tp dia heboh 1 dnia
Ati kate x pe, dia tension tuu

Biler kiter syg org tu
Kita kol nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org lenn atau matikan n yg lebih sakit klu 'waiting'
Biler jd cm2, x pe
Ati kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kiter gak

Biler kiter syg org tu
Kita bercerita dgn dia,citer ngan tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite kena ingt...klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu
Kita n dia lpr
Tp kiter bg sume roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalh ati dia, sian dia….

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih, dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn Adil ker?
Ati kata, ala bukan selalu pun..

Biler kiter syg org tu
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit, Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam

Biler kiter syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hpokrit thp ngaban
Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah trima..

Biler kiter syg org tu
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya
Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer, jgn nk mngrt
Ati kata, cmnelah dia biler kiter x de, msti dia hepi

Biler kiter syg org tu
Kiter x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tu
Kiter snggup tngglkn dia selaam2nya untk dia bhgia
Tp adkh dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata, x pe, janji dia bhgia

Dan…… Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya
Dia dtg ziarah pusara kiterr
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter tnggu dia
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x dgrluahan ati kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter klprn sbb dia
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukn skt kiterr
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri
Dia mintak maaf sebab x prnh tngk pnderitaan kiter

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....


p/s;
HARGAILAH ORNG2 YG KITA SAYANG.....
DAN ORANG YANG SAYANG KITA.....
by princess mya / amira amat :)

20 November 2010

bagan lalang , sepang .

ary nie aku bgon kul 9 beb !
penat gle .
hahah
abis membebel au .
huh ! 
after solat zohor ,
aku otw g sepang .
g uma kawan pakcik .
MAKAN MAKAN MAKAN .
sedap doe !!
wahaha .

sebelum balik meru , klang .
kite org singgah pantai bagan lalang .
best !
gle gempak sayh !
nak ajak korang tapi lupe .
huk3 .

ALHAMDULILLAH ,
kami sampai meru kul 10 lebih .
sume selamat n berjalan dengan lancar .

aku tak kan lupe 20/11 .
percutian pertama bagi tahun 2010 .

19 November 2010

Today was a fairytale - taylor swift .

Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale

Today was a fairytale

Today was a fairytale
I wore a dress
You wore a dark grey t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale
Time slows down whenever you're around

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

Today was a fairytale
You've got a smile that takes me to another planet
Every move you make everything you say is right
Today was a fairytale
Today was a fairytale
All that I can say is it's getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face
Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around
Yeah yeah

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale


Time slows down whenever you're around
I can feel my heart
It's beating in my chest
Did you feel it?
I can't put this down

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

huhuhu , lagu nie best ! 
saje nak post .
oke .

makan , tidur , pakwe ! haha :D

errrr !
pe nie .
da CUTI , bosan lak duk uma je .
hahaha !
sengkek la .
nak mesej pon jarang je .
baba , nape la tak topupkan kakak lagi nie .
lambat la .
huhuh , saba2 .

KENYANG , makan je aku nie kan .
cam nea ta gemok .
bia la , yang penting ade orang SAYANG la .
huhuhu .
on9 saje la aku .

ARDAIE , my beloved honey .
buat exam tu betol betol tau .
FOKUS !!!
hehehe .
chaiyok !!!

nothing to say la .
love u all la .
mmmmuuuuaaahhhhh .
:)

18 November 2010

masa untuk ambil orang gila :)

ALHAMDULILLAH
selamat sampai , selamat balik menghantar acik saya .
AMIRA AMAT / PRINCESS MYA .
hehehe .
mama [ mak dik ] bawak kete STAREX drift pnye la .
eceh !
da berani la .
hahaha .

tadi dapat solat maghrib n isyak same same .
AMIN
yasin d'bacekan kpd ARWAH keluarga kami .
alhamdulillah , suykur kpd ALLAH .

oke la .
tu je nak cakap .
wahai daging LEMBU , aku nak makan kau mlm nie .
sekian , :)

17 November 2010

17/11 - raye haji at rumah nenek .

 YEAH !
rye haji duk uma nenek la .
tapi mlm balik gak .
nak kemas uma lg .
adoyai !
saba2 .
da memang tugas pompan kan .

BABA ,
cepat la topupkan kakak .
kakak nak mesej daie la .
nak call daie .
kakak boring .
please .
cepat sikit eh .
hehe .
syg baba !

wafi n syahidah lak tido uma nenek .
oke2 .
tak pe .
ade nurin kan .
aku tau la .
selamat malam .